Logo HHF-Facebook Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Mail

 

180801HHF-promo
160000ADVtussenbalk
180101ADVfacebook
160000ADVtussenbalk 

161201ADVnap

 160000ADVtussenbalk
181231AdvDoubleYouMusic
160000ADVtussenbalk
161202ADVrpmedia
160000ADVtussenbalk
181231AdvTheClipAcademy
160000ADVtussenbalk
NominatieplaatjeRichelle

.

190103HeaderNieuws1

180918BumaNLGENOMINEERDEN BUMANL-AWARDS 2018

Uitreiking 1 oktober in Tivoli/Vredenburg te Utrecht..!

• Utrecht •  De Buma NL Awards zijn de belangrijkste onderscheidingen binnen de Nederlandstalige muziekcultuur die dit jaar voor de negende keer worden uitgereikt. De nominaties voor en uiteindelijke toekenning van de awards in de vier genoemde categorieën is gebaseerd op verkoopcijfers van cd’s, downloads, airplay op radio en televisie en de aantallen streams op de toonaangevende streamingplatforms. Naast de Buma NL Awards worden op 1 oktober 2018 ook de Hollandse Meesters Award, de Xenox Music Media Awards, de Sena Performers Award en de HitsNL Awards uitgereikt.

Lees meer...

180914LagerfettO-AlbumOTTO LAGERFETT LANCEERT NIEUW SCHLAGERALBUM

Duitse schlagerkoning verovert nu ook Nederland..!

Otto (51) staat al vanaf 1997 in de hitlijsten in Duitsland. Hij kleedt zich precies zoals zijn oudere broer Karl een bekende designer bij onze oosterburen. Met het vrolijke nummer ‘Wenn Die Sonne Scheint’ scoorde hij in 1996 meteen een groot succes. Na Duitsland en Vlaanderen begint Otto ook in ons land succesvol te worden. Op 16 september presenteert de zanger in het Brabantse Sint-Michielsgestel met gasten als Django Wagner, Frans Duijts, Helemaal Hollands e.v.a. zijn eerste Duitstalige album. Het is geproduceerd door Emile Hartkamp en Noris Padidar in Caesar`s Palace Music te Arnhem.

Lees meer...

BronkhorstW-2017AFSCHEIDSLIED WESLY BRONKHORST VOOR WESLEY SNEIJDER

Speciale versie ‘Trots Op Jou’ voor recordinternational..!

• AMSTERDAM • Recordinternational Wesley Sneijder heeft 6 september jl. afscheid genomen van Oranje en het publiek in de Johan Cruijff Arena. Na de wedstrijd van het Nederlandse elftal tegen Peru (2-1), zette Wesly Bronkhorst de scheidend international nog één keer in het zonnetje met een speciale versie van ‘Trots Op Jou’. “Het is een eer om wederom op een voor hem bijzonder moment op te mogen treden...

Lees meer...

KleinWSmitM-MooierWESLEY KLEIN & MONIQUE SMIT WINNAAR HHF-ZOMERKANJER 2018

Opvallend duet ‘Mooier Dan Mooi’ NL-talige Zomerhit van 2018..!

Meer dan 80.000 stemmen zijn uitgebracht op de 11e editie alweer van de HollandseHitsForum.nl Zomerkanjer-verkiezing. Het werd een nek-aan-nek race tussen ‘Zomerliefde’ van Susanna Veldmeijer, ‘Ale Ale Ale’ van Joey Hartkamp en ‘Mooier Dan Mooi’ van Wesley Klein & Monique Smit. Het opvallende duet van Wesley en Monique met die uitgesproken zomerse clip en muziek, kwam uiteindelijk net als winnaar uit de bus. Bekijk de volledige uitslag en eerdere winnaars via ‘lees meer’…

Lees meer...

180902LoonvJ-KlJORDY VAN LOON HET THEATER IN

Zanger van o.a. ‘Verliefdheid Is Een Toverbal’ te zien in de kleine zalen..!

• AMSTERDAM • Werd Jordy van Loon (25) in 2008 nog door Paul de Leeuw uit het publiek geplukt en letterlijk achter het behang geplakt, sindsdien is hij allesbehalve, achter dat spreekwoordelijke behang blijven zitten. In datzelfde jaar wordt Jordy door toedoen van Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Giel Beelen tot Serious Request Anthem, Glazenhuis 2008 gebombardeerd. DJ Armin van Buuren maakt zelfs een remix van de song. Ten gevolge hiervan scoort hij in 2009 een vette nummer-1 hit met ‘Verliefdheid Is Een Toverbal’. Maar liefst 5 miljoen keer wordt de clip van ‘Verliefdheid’, bekeken op YouTube.

Lees meer...

180817Mieke-OorlogMIEKE, BANDIT, OSCAR HARRIS: “NOOIT MEER OORLOG”

Muzikaal eerbetoon aan miljoenen slachtoffers van oorlogen..!

• VLAANDEREN • Op 11 november 2018 herdenken België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië, Canada, India, Nieuw-Zeeland, Newfoundland, Zuid-Afrika, Portugal en de Verenigde Staten van Amerika, het feit dat honderd jaar terug de “Grote Oorlog”, 1914-1918, eindigde. Elke oorlog hoe groot of klein ook kent in feite alleen maar verliezers. Ruim vijfendertig miljoen slachtoffers, waaronder soldaten en burgers, waren er te betreuren aan geallieerde en centrale zijde.

Lees meer...

18026LaanvdH-LeefVOLKSZANGER HANS VAN DER LAAN OVERLEDEN

Release debuutsingle was zijn enige en laatste wens…

• UTRECHT • Volkszanger Hans van der Laan (54) krijgt 15 maanden geleden te horen dat hij kanker heeft en nog maar kort te leven. Hans heeft nooit opgegeven en met al zijn positivisme geprobeerd te strijden tegen deze vreselijke ziekte. Hans trad vaak op -en vaak- op bij bruiloften en partijen vanuit Utrecht in heel het land en tijdens carnaval was hij zelfs Prins Carnaval bij de ‘Zwarte Katers’. Ook tijdens zijn ziekte is hij blijven optreden. Het gaf hem enorm veel voldoening en vergat daarmee voor even zijn ziekte.

Lees meer...

180718AlbertsCHEMOKUUR VOOR KOOS ALBERTS

Volkszanger zegt optredens minstens tot en met september af..!

• NIJMEGEN • Koos Alberts heeft in verband met ziekte al zijn optredens tot en met september gecanceld. Vorige week onderging Koos een operatie. Daarbij werden enkele tumoren uit zijn blaas verwijderd. Deze week kreeg hij bericht dat de tumoren kwaadaardig zijn. Binnenkort volgt een gesprek met de oncoloog, maar het is in elk geval al duidelijk dat Koos een chemokuur moet ondergaan.

Lees meer...

180711Smulders-Love‘I LOVE YOU’; SWINGENDE ZOMERSINGLE

Williams Smulder lanceert frisse mix van swing & Rock ‘n Roll

• NIJMEGEN • William Smulders lanceert met zijn zomersingle ’I Love You’ een nummer dat een frisse mix is tussen Rock ’n Roll en moderne swing. Het is de negende release van William na o.a. ‘Whisky song’, ‘Fly with me’, ‘Zij is van mij’ en ‘Desiree’. Naast het schrijven en uitbrengen van liedjes, is William vooral succesvol als live performer met een voorliefde voor Rock ’n Roll. Om inspiratie op te doen, reisde hij in de loop der jaren regelmatig af naar Memphis, Nashville en New Orleans. Smulders trad op in Amerika en werkte samen met Wanda Jackson, Chris Montez en Linda Gail Lewis. Ook in eigen land bespeelt hij de poppodia.

Lees meer...

180710BerittaYvesVLAAMS DUO LANCEERT SINGLE OOK IN ONS LAND

Beritta & Yves - Ga Je Vanavond Met Me Mee

• VLAANDEREN • Zeven jaar geleden kwamen ze elkaar tegen bij een optreden in het Vlaamse Mol; Rosita Bertels en Ive Vandoninck! Sindsdien vormen zij duo Berritta & Yves, schreven zij twee albums, waaronder het populaire ‘De Regenboog’, en diverse singles op hun naam. Daarnaast is het tweetal hartstikke trots op hun actieve en trouwe fanclub. Na alle covers vonden Berritta & Yves het tijd worden voor hun eerste ‘eigen’ liedje en dat is ‘Ga Je Vanavond Met Me Mee’ geworden.

Lees meer...

180619DaamvH-BabyNIEUWE DUITSTALIGE SINGLE HENK DAMEN

Henk van Daam lanceert ‘Baby, Du bist nicht alleine (mix)’.

• ZALTBOMMEL • Henk van Daam is de Duitse artiestennaam van Henk Damen (37). Dit omdat ‘Damen’ een geheel andere betekenis heeft bij onze oosterburen. Hij heeft inmiddels 3 albums uitgebracht waaronder zijn laatste ‘Wegen Ihr’ en hij zit in bijna alle grote shows waaronder het door Stefan Mross gepresenteerde “Immer wieder sonntag” alwaar hij al 3 jaar te zien is. Dit jaar nog zal Henk in Duitsland gaan toeren met George baker en met Die Cappuccinos. De geboren Bosschenaar onlangs in het huwelijksbootje gestapt, heeft in Duitsland een platencontract en Alfons Westendorf, bekend van de producties van o.a. Semino Rossi en Hansi Hinterseer, is Henk ’s vaste producer.  

Lees meer...

180524Dilana-Behindkl‘BEHIND CLOSED DOORS’ VAN DILANA SMITH

‘Met muziek maken we mensenhandel zichtbaar’..!

• DEN HAAG • ‘Behind Closed Doors’, zo heet de nieuwe single van de ambassadeur van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM); zangeres Dilana Smith! Het is niet zomaar een single, maar één die het verschrikkelijke verhaal vertelt van de handel in mensen: van kinderen die in Afrika en Azië worden verkocht tot loverboypraktijken in ons eigen land. Met dit nummer willen de zangeres en het CKM dat mensenhandel nog beter zichtbaar wordt en ervoor zorgen dat het stopt.

Lees meer...

180524Bronkhorst-Proud‘TROTS OP JOU' NU OOK IN HET ENGELS

Wesly Bronkhorst lanceert ‘Proud Of You’..!

• AMSTERDAM • Zes weken stond ‘Trots Op Jou’ van Wesly Bronkhorst op de eerste plaats van de HHF-TOP40. Daarmee evenaarde de single het record van Django Wagner die in 2012 met 'Als Jij Niet Kiezen Kan' ook zolang op de bovenste trede van deze hitlijst stond. In februari schreven we in de recensie op HollandseHitsForum.nl: “Dit is het beste wat Bronkhorst tot op heden opnam en misschien ook wel het beste in jaren wat is uitgekomen binnen dit genre”. Vanaf nu is de track ook in het Engels verkrijgbaar.

Lees meer...

180523LewisB-ConfidentklBERGET LEWIS LANCEERT 'LOVE NATION'!

Eerste release van Amsterdamse in 5 jaar..!

• AMSTERDAM • De vorige soloplaat van Nederlands eigen Lady of Soul, het album 'Berget Lewis', verscheen in 2013. Nu komt ze met 'Love Nation', een EP met zes songs waarop Berget teruggaat naar haar roots: ”Ik krijg echt weer het gevoel van soul, het gevoel dat je dat met je familie doet en de mensen met wie je al jaren werkt, het gevoel van thuiskomen”. Berget heeft de afgelopen vijf jaar bepaald niet stilgezeten…

Lees meer...

180520HHF-GFMsamenwerkingSAMENWERKING HOLLANDSEHITSFORUM.NL & GEWOONFM

TOP40-SHOW, HHF-Kanjerschijf en Album v.d. Week verhuizen mee..!

Vanaf donderdag 6 september 2018 zal de vernieuwde opzet van de, al vele jaren door Nick Holland gepresenteerde, HHF-TOP40-SHOW liefst 3x per week te beluisteren zijn via radiostation GewoonFM.nl. De ambitieuze radiozender adopteert tevens de HHF-Kanjerschijf waarmee de Hitschijf van GewoonFM komt te vervallen. Daarnaast zal ook het HHF-Album v.d. Week frequent in de programmering van GewoonFM worden opgenomen, zo hebben beide partijen laten weten te zijn overeengekomen.

Lees meer...

180516Lagerfett-BummsOTTO LAGERFETT MIT BUMMSFALLERA

Single voorloper van album..!

• DUITSLAND •  Otto staat al vanaf 1997 in de hitlijsten in Duitsland. en verder kunt u van deze schlagerkoning bekende hits verwachten als: ‘Ein Festival der Liebe’, ‘Du’, ‘Fiesta Mexicana’ of ‘Griechesche Wein’. Na Duitsland en Vlaanderen gaat misschien ook ons land wel plat voor Otto Lagerfett. Na de singles Es Komtt Der Tag (2016), Das Kann Doch Nur Die Liebe Sein (2017) is nu de single ‘Bummsfallera’ verschenen als voorloper van een album dat in september van dit jaar verwacht wordt.

Lees meer...

Meer artikelen...