HHF-logo2019-250pix Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

190201HHF-bannerSpecialist

161201ADVnap

190201HHF-bannerRadio
161202ADVrpmedia
190201HHF-bannerSpotify 
190201HHF-bannerInsta
 00sidebannerHHFtransparant

.

190201HeaderSingles03

ErnestRuby-SamenERNEST & RUBY – SAMEN ÉÉN

Romantiek, dwars door alle schaamte heen..!

• KATWIJK / ZAANSTAD • Ernest van Hartingsveldt (43) en Ruby van Urk ((42) hebben hun krachten gebundeld en namen het duet ‘Samen Eén’ op. De twee zijn door de wol geverfde artiesten; Ernest was de enige kandidaat die aan beide seizoenen meedeed van Bloed Zweet & Tranen, die al diverse geluidsdragers op de markt bracht en vorig jaar nog een groot concert gaf. Ruby is zangpedagoge en zangeres, nam diverse singles op en trad onlangs nog op bij Businessclass (RTL7). ‘Samen Eén’ is een prachtige, classy en uiterst romantische popballade die toch op nationale aandacht zou moeten mogen rekenen, menen wij.

 

 

Stemmen:

Publicatie:

|   11.10.2018     |   11.00 uur   |

Type publicatie:

Recensie

Tekst/Muziek:

M. Nelemans | R. Schuengel

Productie:

Merijn Nelemans

Informatie:

http://rubyvanurk.nl/

http://www.ernestmusic.nl/

Stream:

https://open.spotify.com/artist/3UtlZWqh0pY0HW9CNz0frD

https://open.spotify.com/artist/4tKRg2jxYCYtcf6NDHFqeR

Videoclip:

-

Biografie:

Ruby trekt al op jonge leeftijd de stoute schoenen aan en staat zodoende ineens op het podium van Gerard Jolings Karaokeshow, dat ze uiteindelijk weet te winnen. Fluitsma en Van Tijn en tekstschrijver Han Kooreneef schrijven en produceren haar eerste single; ‘Doe Iets’. Op het conservatorium volgt ze de muziek- en theateropleiding en daarnaast maakt ze deel uit van de formatie Jenrog. Ze toert door het land met theaterproducties als de ‘80’s Flashback Theater Tour’ en is op televisie te zijn bij o.a. Paul de Leeuw en bij ‘Lijn 4’ (RTL). Naast als solozangeres gaat Ruby vanaf 2014 deel uit maken van gelegenheidsformatie De Meiden samen met   Judith Peters, Theresa Stam en aanvankelijk ook met Sasja Brouwers. In dat jaar bereikt hun eerste single ‘Zomer’ de eerste plaats in de HHF-TOP40. Ruby blijft echter ook solo materiaal uitbrengen.

Ernest van Hartingsveldt is reeds jarenlang te vinden op de podia en is hij al vele jaren ook de vaste huiszanger van Café Peter Beense. Toen in 2008 zijn eerste single ‘Hoe kan ik van je houden’ uitkwam ging het vrij snel allemaal, de singles volgden zichzelf toen in rap tempo op. Er volgen dan optredens over de grens zoals in Oostenrijk, Spanje, Italië, Tsjechië en Zwitserland, vanaf 2008 staat Ernest elk jaar op het Jordaanfestival en hij zong al eens voor 40.000 man in de Arena. In 2013 nam hij deel aan het tv programma Bloed Zweet & Tranen en een jaar later trad hij samen met Tamara Tol op tijdens De Toppers-concerten eveneens in de Arena. 31 oktober 2014 is Ernest het theater in gegaan met de mooiste ballads van de jaren ´60 tot nu, een muzikale reis begeleid op vleugel en contrabas. In een uitverkocht Theater De Rode Hoed is een lang gekoesterde droom uit gekomen en dat in één van de mooiste theaters die Amsterdam rijk is. Als enige kandidaat mocht Ernest terugkomen in de 2014-2015 editie van Bloed, Zweet & Tranen waarin hij tot de halve finales wist te komen.

    

Discografie singles:

Samen Eén (2018)

Discografie albums:

-

 

©HollandseHitsForum.nl